E-mail od čtenáře

26.01.2012 18:05

Před nedávnem jsem našel v mailové schránce zajímavý dopis. S laskavým dovolením autora ho předkládám k přečtení. Pokud máte i vy chuť se podělit se svými zážitky s ostatními čtenáři, tak neváhejte a napište. 

 

Čirou náhodou jsem zahlédl tvou stránku o svěracích kazajkách. Jelikož se v našem českém prostředí jedná o ojedinělý a proto chvályhodný počin, a protože se zajímám obecně o různé formy a možnosti znehybnění, tedy rovněž o svěrací kazajky, rozhodl jsem se podpořit tvé úsilí svou nepatrnou špetkou do mlýna a poskytnout pár tipů, které jsem na tvých stránkách nezahlédl a které snad budou proto přínosem i pro ostatní, rozhodneš-li se je zveřejnit.

Především - tipy na nákup svěracích kazajek

 https://monkeydungeon.com/ - velmi dobrý obchod, různé typy kazajek. Sice je až ve Státech, ale objednanou kazajku mi v pohodě zaslali, přestože by se tento druh zboží asi dle jejich zákonů neměl vyvážet do zahraničí. Krom kazajek produkují také nějaké kožené věci (pouta, harnesy)

https://www.zwangsjacken.com - německý obchod, stránky jsou však také v angličtině. Solidní výběr hlavně plátěných kazajek, ale také vaků na nohy a celotělových vaků. Nevýhodou jsou poněkud vyšší ceny.


Dále jeden postřeh ke způsobu použití svěrací kazajky, který tomu dává úplně jinou dimenzi. Zkusil jsem ji nasadit prostě obráceně, řemeny jsou utažené vpředu a ruce jsou tím pádem překřížené za zády. Samozřejmě, a to by měla mít dle mého názoru každá svěrací kazajka, aby z ní nebylo možné uniknout, by měl být patřičně utažen středový řemen, který v normální pozici brání přetažení rukou přes hlavu, a také řemen přes ramena, který brání pohybům rukou do stran a tedy případnému nahmatání řemenů. Ostatně, fotky, které přikládám, jsou myslím dostatečně názorné. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že tento způsob spoutání je velmi restriktivní a je prakticky nemožné se z něj jakkoli vyprostit bez cizí pomoci. Jedinou nevýhodou je, že se tato pozice nedá vydržet dlouhodobě, neboť po čase začnou bolet ramena a záda.

Přeji spousty čtenářů a dalších příspěvků

-palok-

 

Diskusní téma: E-mail od čtenáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Nebojte se nás kontaktovat. Budeme vděčni za jakoukoliv připomínku, poznámku nebo kritiku.
počítadlo.abz.cz